Retzef Krav Maga

Mike Makkelie

Assistent Instructor

Mijn naam is Mike Makkelie en ik woon in Dordrecht.  In het dagelijks leven werk ik als beveiliger in Detentiecentrum Rotterdam en wanneer het uitkomt werk ik als portier of op een evenement. Hiervoor heb ik in ziekenhuizen en op asielzoekerscentra gewerkt.  Door de realistische manier van trainen heb ik tijdens mijn werk ook veel aan Krav Maga gehad. Niet alleen fysiek maar ook mentaal, je voelt je zelfverzekerder in conflictsituaties omdat je weet dat je iets kan, mocht het uit de hand lopen.

Ik heb vroeger gevoetbald en aan karate gedaan.Maar hier moest ik op mijn 12e door een blessure mee stoppen. Ik heb toen ruim anderhalf jaar niet gesport. Rond mijn 14e wilde ik weer gaan sporten en ben toen naar een vechtsport / zelfverdedigingssport gaan zoeken in Dordrecht en zo kwam ik uit bij Retzef. Ik ben op mijn 14e begonnen met Krav Maga en wist gelijk dat dit was wat ik zocht. Ik hou van de realistische manier van trainen en de effectiviteit van het systeem. Ik vind het ook top hoe iedereen met elkaar omgaat tijdens de trainingen, iedereen probeert elkaar verder te helpen en er is geen onderlinge strijd. 

Ik ben in mei 2017, na een zware instructeurscursus ass. Instructor geworden.  Ik wil mensen net zo enthousiast maken over dit systeem als ikzelf ben. 

Kida Mike